Uncategorized

افتادگی پلک چیست؟ + راه های درمان خانگی و پزشکی

افتادگی پلک یکی از شایع ترین مشکلاتی است که در میان اغلب افراد از نوجوان گرفته تا کهنسالان مشاهده می شود. البته که اصلی ترین دلیل افتادگی پلک، کهولت سن است که در اثر آن، پوست نواحی مختلف صورت از جمله پلک، شل شده و حالتی افتاده به خود می گیرند. اما از آنجایی که در برخی از جوانان نیز این پدیده مشاهده می شود، باید علل دیگری نیز داشته باشد. اگر شما هم قصد دارید اطلاعات بیشتری از این عارضه کسب کنید پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا بدین صورت بتوانیم اطلاعاتی را درمورد افتادگی پلک، دلایل و روش های درمان خانگی و پزشکی آن به شما معرفی کنیم.

فهرست مطالب

در این عارضه، پوست پلک و یا همان عضلات پشت پلک نازک شده و یک یا یا هر دو پلک چشم، حالتی افتاده به خود می گیرند. به نحوی که این افتادگی، حتی روی حالت و ظاهر چشم ها نیز تاثیر می گذارد. این مشکل می تواند دلایل زیادی داشته باشد که از مهم ترین آنها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استفاده مکرر از لنزهای چشمی
  • مالیدن بیش از اندازه چشم
  • التهابات چشم
  • جراحی چشم
  • افزایش سن
  • بارداری

خبر خوشی که می توانیم به شما بدهیم این است که این مشکل پلک، قابل درمان است. شما می توانید به روش های مختلف این مشکل را برطرف کنید. برخی از این روش ها به صورت خانگی انجام می شوند و معمولا به زمان بیشتری نیاز دارند تا نتایج خود را نشان دهند. در مقابل برخی دیگر نیز، روش ها و راهکارهای پزشکی هستند که نتایج آنها معمولا سریع تر مشاهده می شود.

افتادگی پلک می تواند خفیف یا شدید باشد. بنابراین برای درمان، باید به میزان و شدت افتادگی توجه کنید. البته که امروزه، درمان افتادگی پلک به یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی در دنیا تبدیل شده است. حتی می توانیم بگوییم این عمل یکی از محبوب ترین انواع جراحی زیبایی سلبریتی هاست. بنابراین درمان می تواند دو هدف کلی و اصلی داشته باشد.

هدف اول، درمان به جهت کسب زیبایی بیشتر و دیگری درمان برای رفع مشکل جدی افتادگی پلک است. گاه این مشکل، خفیف است و مشکلی ایجاد نمی کند و افراد تمایل دارند برای زیبایی بیشتر اقدام به درمان آن کنند. اما در مواردی نیز شاهد هستیم که این عارضه به حدی جدی و شدید است که در بینایی فرد مشکل ایجاد می کند. افتادگی پلک در شرایط حاد می تواند منجر به تاری دید شود. بنابراین فرد برای دید بهتر، چشمان خود را دائما جمع و ریز می کند که این منجر به فشار روی عضلات اطراف چشم می شود.

به دنبال این اتفاق، علاوه بر فشار روی چشم ها، پوست اطراف چشم نیز دچار چین و چروک شده و خطوطی روی آن ایجاد می شود. در نتیجه نادیده گرفتن یک مشکل، می تواند مشکلات جدیدی را ایجاد کند. پس در این شرایط درمان افتادگی پلک به یک ضرورت تبدیل می شود.

افتادگی پلک

افتادگی پلک از جمله مواردی است که راهی برای پیشگیری از آن وجود ندارد. این مسئله معمولا در گذر زمان و بر اثر یک سری عوامل خاص پدید می آید. اما همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، خوشبختانه برای این مشکل، راهکارهای درمانی زیادی وجود دارد.

شما می توانید به نسبت شدت افتادگی، بهترین و مناسب ترین روش درمانی را انتخاب کرده و با انجام آن، این مشکل را برطرف کنید. در صورتی که به تازگی متوجه افتادگی پلک خود شده اید و شدت آن چندان قابل توجه نیست، می توانید به سراغ راهکارهای خانگی بروید. اما در صورتی که احساس می کنید میزان افتادگی با راهکارهای خانگی قابل درمان نیست، بهتراست به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

کلینیک زیبایی در مشهد، تهران و دیگر شهرها، در این زمینه به صورت تخصصی فعالیت می کنند و شما می توانید با مراجعه به آن ها، مشکل خود را با پزشک متخصص در میان گذاشته و اقدامات لازم را برای درمان پزشکی انجام دهید. افتادگی پلک را به دو روش خانگی و پزشکی می توان درمان کرد که در ادامه هر کدام از آن ها را با نکات مربوط به آن شرح می دهیم.

یک سری راهکارها برای درمان افتادگی پلک در خانه وجود دارند که می توانید با استمرار ورزیدن در آن ها، به نتایج خوبی دست پیدا کنید. این روش ها به شرح زیر هستند:

برای درمان افتادگی پلک، یک سری تمارین و حرکات ورزشی وجود دارند که می توانند به حل مشکل کمک کنند. دو مورد از بهترین ورزش ها و حرکات برای درمان افتادگی پلک چشم، حرکات مخصوص یوگا و یک سری ماساژهای خاص هستند. برای انجام این دو روش می توانید به صورت زیر عمل کنید:

  • ماساژ برای درمان افتادگی پلک: ماساژ می تواند یکی از بهترین روش ها برای آمادگی پلک جهت تمارین ورزشی باشد. برای این کار باید از قبل دستان خود را کاملا شسته و ضدعفونی کنید. چرا که قرار است آن ها را به ناحیه حساس اطراف چشم بزنید. بنابراین نباید در دست هایتان آلودگی وجود داشته باشد. سپس، به آرامی پلکتان را ماساژ دهید تا جریان خون در آن افزایش پیدا کرده و گرم شود. اینگونه می توانید تمارین درمانی را روی آن انجام دهید.
  • یوگا برای درمان افتادگی پلک: یوگا نیز می تواند در درمان خانگی این مشکل موثر واقع شود. حداقل می توانیم این اطمینان را بدهیم که انجام این حرکات در صورتی که اصولی انجام شوند، ضرری برای چشم نداشته و می توانند عضلات پلک را تقویت کنند. یکی از تمارین یوگا به این صورت است که ابتدا باید عضلات پلک خود را منقبض کنید. سپس به مدت 1 دقیقه با سرعت پلک بزنید. پس از آن سرعت پلک زدن را کم و قدرت آن را بیشتر کنید.

یکی از نکات مهمی که شاید خیلی از ما به آن توجه نکنیم، کم آبی یا دهیدراته بودن بدن است. نوشیدن کم آب و مایعات باعث می شود که پوست دهیدراته ای داشته باشیم. به این شکل پوست صورت و حتی پلک ها، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند و این می توانند سبب افتادگی پلک هایتان شود. بنابراین تا می توانید در طول روز آب بنوشید و از تاثیرات آن روی بهبود مشکلات پلک و سلامت بدنتان غافل نشوید.

یکی دیگر از راهکارهای درمان افتادگی پلک در خانه، استفاده از کمپرس یخ است. چند تکه یخ را درون یک کیسه فریزر تمیز بگذارید و برای مدت زمان کوتاهی آن را روی پلک ها بگذارید. کمپرس یخ یا حتی شستن صورت و چشم ها با آب سرد باعث انقباض رگ های خونی زیر پوست می شود و پوست پلک را سفت می کند.

از روغن های بسیار موثر در درمان افتادگی پلک، می توانیم به روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن درخت چای اشاره کنیم. این روغن ها از خشکی پوست جلوگیری می کنند و سبب افزایش رطوبت پوست پلک می شوند. برای استفاده از روغن زیتون، بهتراست ابتدا آن را کمی گرم کنید و شب هنگام قبل از خواب آن را روی پلک هایتان به آرامی ماساژ دهید.

روغن درخت چای و روغن نارگیل را نیز برای جلوگیری از ایجاد حساسیت می توانید به صورت ترکیبی با هم استفاده کنید. برای درمان افتادگی پلک به روش خانگی، راهکارهای دیگری همچون استفاده از ماسک خیار، چای سیاه دم شده، استفاده از سرم های مخصوص دور چشم و … نیز وجود دارند که می توانید از آنها نیز کمک بگیرید.

افتادگی پلک

از موثرترین روش های درمان این مشکل، روش های پزشکی هستند که نتایج آنها سریع تر مشاهده می شوند و نتایج ماندگارتری دارند. دو روش رایج و بسیار پرطرفدار، جراحی لیفت شقیقه و بلفاروپلاستی هستند. در ادامه با هر یک از این روش ها آشنا می شویم.

عمل بلفاروپلاستی یا جراحی پلک یکی از محبوب ترین عمل های جراحی زیبایی است که در میان بانوان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در عمل بلفاروپلاستی، برشی نازک به موازات چین های روی پلک ایجاد می شود و پس از آن، بخشی از عضلات، پوست و چربی های اضافی برداشته می شوند. در پایان نیز ناحیه تحت درمان با بخیه های ریز دوخته می شود.

جراحی لیفت شقیقه بیشتر با هدف کشیدگی پوست اطراف چشم و ابرو ایجاد می شود تا چین و چروک های این نواحی برطرف شوند. اما همزمان با کشیدگی در ناحیه شقیقه، افتادگی پلک نیز درمان می شود. لیفت شقیقه به این صورت انجام می شود که ابتدا در ناحیه رویش مو، بالای گوش ها، یک برش دو الی سه سانتی متری ایجاد می شود و از آنجا، پوست به آرامی کشیده می شود.

اینگونه چشم و ابرو حالت کشیده تری پیدا می کنند و افتادگی پلک نیز درمان می شود. البته در میان این دو روش، عمل بلفاروپلاستی روی افتادگی پلک به صورت تخصصی تر تمرکز می کند و نتایج بهتر و طبیعی تری را به ارمغان می آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا